Dopplex® Ability Automatic ABI System

Dispozitiv medical pentru determinarea indicelui glezna-brat (IGB)

Funcția Dopplex are la baza tehnologia Doppler, si este destinată măsurării rapide a indicelui glezna brat (IGB) și înregistrarea volumului pulsului (PVR) / volumul pletismografic. Aceasta metoda este net superioara metodei oscilometriei intalnita la alte aparate similare, cu rezultatele mai putin edificatoare.

Metoda este perfect adaptata pentru evaluarea etiologiei rănilor, a simptomelor si screeningul bolilor vasculare periferice.

Indicele glezna brat (IGB) este un test non-invaziv valabil și fiabil pentru măsurarea fluxului sanguin arterial la nivelul picioarelor. Se folosește, ca parte a unei evaluări detaliate a piciorului, pentru a examina pacientii pentru prezența și severitatea compromisului arterial și pentru a identifica acei pacienti care necesită o evaluare vasculară suplimentară, precum și pentru a preveni aparitia ulcerelor la nivelul piciorului.

IGB compară presiunea sistolică a gleznei la presiunea sistolică brahială și se calculează prin împărțirea tensiunii arteriale sistolice mai mari în gleznă la cea mai mare dintre cele două presiuni arteriale sistolice din brațe și este exprimată ca raport.

Sistemul automat IGB este alcătuit dintr-o mansetă cu două camere pentru fiecare extremitate. O cameră este utilizată pentru a închide vasul, în timp ce a doua cameră distală percepe semnalele de întoarcere. Acest lucru permite ca cele patru membre să fie măsurate simultan.

Sistemul automat IGB calculează și interpretează IGB în 3minute si fără ca a pacientul sa se odihneasca. Rezultatele sunt calculate automat și afișate cu forme de undă” Pulse Volume” pe panoul LCD. Rezultatele testului sunt tipărite prin intermediul imprimantei integrate in sistem.

IGB poate fi uneori dificil de efectuat în prezența edemelor severe, a limfedemului și a ulcerelor dureroase sau extensive. Cu toate acestea, acesta poate fi utilizat la acesti pacienții, dar si la pacientii cu amputare unilaterală a picioarelor.

O valoare a IGB cuprinsa între 0,91 și 1,30 este normala și indică absența unei boli arteriale semnificative; un IGB mai mic de 0,91 indică BAP și un IGB mai mic sau egal cu 0,40 indică ischemia critică.

IGB poate fi uneori dificil de efectuat în prezența edemelor severe, a limfedemului și a ulcerelor dureroase sau extensive. Cu toate acestea, acesta poate fi utilizat la acesti pacienții, dar si la pacientii cu amputare unilaterală a picioarelor.

O valoare a IGB cuprinsa între 0,91 și 1,30 este normala și indică absența unei boli arteriale semnificative; un IGB mai mic de 0,91 indică BAP și un IGB mai mic sau egal cu 0,40 indică ischemia critică.

Rezultatele IGB mai mari de 1,30 pot fi citite în mod fals pozitiv, datorită vaselor de sânge calcificate și necomprimate; vasele de sânge calcificate sunt mai frecvente la pacienții cu diabet zaharat, insuficiență renală și la unii adulți mai în vârstă. Pacientii cu un IGB mai mare de 1,30 trebuie evaluati suplimentar vascular.

Dacă presiunea dintr-o cameră determina o ocluzie fiind insuficientă pentru a limita complet fluxul sanguin, pe ecran va apărea o diagramă umană cu presiunile observate în toate extremitățile, cu excepția extremității cu artera incompresibilă, iar IGB nu va fi notat pentru acea parte. Dacă se întâmplă acest lucru, pacientul trebuie evaluat suplimentar.

Avantaje Dopplex Ability

Doppler Abillity Huntleigh este considerat cel mai performant si versatil dispozitiv medical utilizat pentru determinarea automata a indicelui glezna brat avand urmatoarele avantaje:

1. Extrem de ușor de utilizat și complet automat.

2. Nu este nevoie să vă odihniți pacientul timp de 15 minute inainte de examinare reducand timpul total de testare.

3. Examinarea IGB bilateral simultan se efectueaza rapid în maxim 3 minute.

4. Eficientizare din punct de vedere al costurilor financiare.

5. Nu este nevoie să eliminați șosetele sau ciorapii pacienților mentinand confortul și demnitatea pacientului. Determinarea se poate efectua si la pacientii cu rani deschise (ulcere) datorita mansetelor de plastic speciale non-aderente din componenta kitului.

6. Ușor de aplicat si identificat cele 4 manșete, fiecare manseta avand tubul de legatura cu o culoare diferita.

7. Este portabil și se alimenteaza de la rețeaua electrica cand se reîncarca, fiind dotat cu accumulator  (baterie litium ion) si avand o greutate de max 3 kg.

8. Imprimanta integrata in unitatea centrala pentru documentarea rezultatelor și a formelor de undă, ajutand la diagnosticul corect.

9. Copie de rezervă instantanee pentru datele pacientului și decontare catre CNASS.

10. Interpretarea automată inclusa a indicelui glezna-brat

11. Rezultatele sunt reproductibile si precise fiind dovedite clinic de studii recente.

Programul DR4

Pachetul software DR4 este un pachet software unic de raportare vasculară pentru utilizarea împreună cu Dopplex Ability, MD2 și Unități Doppler MD200. 

Permite determinarea indicelui glezna brat automat și studii vasculare Doppler care trebuie înregistrate și salvate în o bază de date a pacienților,cu toate datele existente.